Sepa

De voordelen van sepa single euro payments area

Sepa, misschien heb je er nog nooit van gehoord. Maar sepa staat voor Single Euro Payments Area. Sepa heeft meerdere voordelen, maar hieronder zullen we ze straks even snel toelichten.

Sepa is zowel voor consumenten als voor bedrijven te gebruiken. Wil je na dit artikel nog meer te weten komen over sepa, dan kun je even een bezoekje nemen aan hun site.

De verschillende voordelen van sepa

  1. Het eerste voordeel van sepa is dat sepa er voor zorgt dat er 1 Europese betaalmarkt is, dit maakt het betalingsverkeer in Europa meteen een stuk efficienter.
  2. Het tweede voordeel van sepa is dat sepa internationale barrieres wegneemt. Doordat de internationale betalingen hierdoor gemakkelijker en efficienter kunnen verlopen kan de Europese economie snel uitgroeien tot 1 van de grootste economien van de wereld.
  3. Het derde voordeel van sepa is dat sepa er voor zorgt dat er een einde komt aan de kostenverschillen voor betalingen tussen verschillende Europese landen. Hierdoor hoef je dus bijvoorbeeld niet meer 5 euro te betalen voor een buitenlande betaling naar bijvoorbeeld Frankrijk.

Sepa en meer

Naast de voordelen van sepa zorgt sepa voor nog meer veranderingen. Het heeft bijvoorbeeld gevolgen voor consumenten en voor bedrijven. Ook de betaalmiddelen worden anders. Betaalmiddelen zijn nu vooral gericht op een specifiek land. Per bank worden bijvoorbeeld nationale standaarden en afspraken gemaakt. Dit kan dus zorgen voor problemen bij een betaling naar het buitenland. Door sepa zal dit een probleem zijn wat voorgoed verleden tijd zal worden.