Bankrekening openen kind Triodos bank Ooststellingwerf

Bankrekening openen kind

Weet u vanaf welke leeftijd u een Triodos bank bankrekening mag openen in Ooststellingwerf? Wij adviseren om dit te doen voordat uw kind naar de basisschool gaat in Ooststellingwerf. U kan dan meteen een spaarrekening openen in Ooststellingwerf bij Triodos bank. Uiteraard met de online bankieren mogelijkheid van Triodos bank.

Spaarrekening openen kind

Daarmee leren kinderen dat ze geld kunnen beheren via online bankieren van Triodos bank, en ze kunnen ook naar het filiaal in Ooststellingwerf. Er is geen minimum leeftijd om een Triodos bank bankrekening te openen in Ooststellingwerf. Het is handig dat je als ouder zelf mee een oogje in het zeil kan houden, via online bankieren van Triodos bank.

Bankrekening openen kind Triodos bank

Hoeveel wilt u sparen bij Triodos bank in Ooststellingwerf? Alles hangt eigenlijk af van het feit of uw kind tot de zogeheten ‘jaren van onderscheid’ is gekomen.
Dat wil zeggen: als uw kind zich bewust is van zijn daden in Ooststellingwerf en de mogelijke gevolgen ervan in Ooststellingwerf en omstreken. Algemeen wordt aangenomen dat dit in Ooststellingwerf rond de leeftijd van 12 jaar is. Vanaf die leeftijd kan een kind in Ooststellingwerf meestal een zichtrekening op zijn Ooststellingwerf openen. In de praktijk vragen de meeste banken in Ooststellingwerf wel de toestemming van de ouders.

Bankrekening openen kind Ooststellingwerf

Omdat uw kind via die bankrekening bij Triodos bank de kans krijgt om geld te leren beheren, krijgt het een eigen bankpas van Triodos bank.
Ook mobiel bankieren of met pc bankieren via online bankieren van Triodos bank horen dan tot de mogelijkheden. Daar horen dan wel de nodige beperkingen bij:
Er bestaat een plafondbedrag per dag en per maand voor het afhalen van geld in Ooststellingwerf bij Triodos bank.
Ook op overschrijvingen tussen spaarrekening en zichtrekening staat een limiet bij Triodos bank.
U kunt een oogje in het zeil houden via online bankieren van Triodos bank, maar het is wel de bedoeling dat u uw kind in Ooststellingwerf het nodige vertrouwen schenkt.
Uw kind kan niet onder nul gaan bij Triodos bank, tenzij u daar zelf de toestemming voor geeft en borg voor staat.

Aparte bankrekeningen

Bankrekening openen Ooststellingwerf

De bankrekening van uw kind bij Triodos bank moet vooral dienen voor het beheer van zakgeld en eventuele extraatjes.

Spaarrekening openen Ooststellingwerf

Als u als ouder voor uw kind wilt sparen bij Triodos bank, doet u dat beter via een spaarformule van de Triodos bank. Zo houdt u zelf zo lang mogelijk controle over het geld voor uw kind bij Triodos bank, tot uw kind genoeg volwassen is om er mee om te gaan.