Bankrekening openen kind ING bank Oss

Bankrekening openen kind

Weet u vanaf welke leeftijd u een ING bank bankrekening mag openen in Oss? Wij adviseren om dit te doen voordat uw kind naar de basisschool gaat in Oss. U kan dan meteen een spaarrekening openen in Oss bij ING bank. Uiteraard met de online bankieren mogelijkheid van ING bank.

Spaarrekening openen kind

Daarmee leren kinderen dat ze geld kunnen beheren via online bankieren van ING bank, en ze kunnen ook naar het filiaal in Oss. Er is geen minimum leeftijd om een ING bank bankrekening te openen in Oss.
Het is handig dat je als ouder zelf mee een oogje in het zeil kan houden, via online bankieren van ING bank.

Bankrekening openen kind ING bank

Hoeveel wilt u sparen bij ING bank in Oss? Alles hangt eigenlijk af van het feit of uw kind tot de zogeheten ‘jaren van onderscheid’ is gekomen. Dat wil zeggen: als uw kind in Oss zich bewust is van zijn daden en de mogelijke gevolgen ervan in Oss. Algemeen wordt aangenomen dat dit in Oss rond de leeftijd van 12 jaar is. Vanaf die leeftijd kan een kind in Oss meestal een bankrekening op zijn naam openen. In de praktijk vragen de meeste banken in Oss wel de toestemming van de ouders.

Bankrekening openen kind Oss

Omdat uw kind via die bankrekening bij ING bank de kans krijgt om geld te leren beheren, krijgt het een eigen bankpas van ING bank.
Ook mobiel bankieren of met pc bankieren via online bankieren van ING bank horen dan tot de mogelijkheden. Daar horen dan wel de nodige beperkingen bij:
Er bestaat een plafondbedrag per dag en per maand voor het afhalen van geld in Oss bij ING bank.
Ook op overschrijvingen tussen spaarrekening en zichtrekening staat een limiet bij ING bank.
U kunt een oogje in het zeil houden via online bankieren van ING bank, maar het is wel de bedoeling dat u uw kind in Oss het nodige vertrouwen schenkt.
Uw kind kan niet onder nul gaan bij ING bank, tenzij u daar zelf de toestemming voor geeft en borg voor staat.

Aparte bankrekeningen

Bankrekening openen Oss

De bankrekening van uw kind bij ING bank moet vooral dienen voor het beheer van zakgeld en eventuele extraatjes.

Spaarrekening openen Oss

Als u als ouder voor uw kind wilt sparen bij ING bank, doet u dat beter via een spaarformule van de ING bank. Zo houdt u zelf zo lang mogelijk controle over het geld voor uw kind bij ING bank, tot uw kind genoeg volwassen is om er mee om te gaan.