Bankrekening openen kind ING bank Oostzaan

Bankrekening openen kind

Weet u vanaf welke leeftijd u een ING bank bankrekening mag openen in Oostzaan? Wij adviseren om dit te doen voordat uw kind naar de basisschool gaat in Oostzaan. U kan dan meteen een spaarrekening openen in Oostzaan bij ING bank. Uiteraard met de online bankieren mogelijkheid van ING bank.

Spaarrekening openen kind

Daarmee leren kinderen dat ze geld kunnen beheren via online bankieren van ING bank, en ze kunnen ook naar het filiaal in Oostzaan. Er is geen minimum leeftijd om een ING bank bankrekening te openen in Oostzaan. Het is handig dat je als ouder zelf mee een oogje in het zeil kan houden, via online bankieren van ING bank.

Bankrekening openen kind ING bank

Hoeveel wilt u sparen bij ING bank in Oostzaan? Alles hangt eigenlijk af van het feit of uw kind in Oostzaan tot de zogeheten ‘jaren van onderscheid’ is gekomen. Dat wil zeggen: als uw kind in Oostzaan zich bewust is van zijn daden en de mogelijke gevolgen ervan in Oostzaan. Algemeen wordt aangenomen dat dit in Oostzaan rond de leeftijd van 12 jaar is. Vanaf die leeftijd kan een kind in Oostzaan meestal een zichtrekening op zijn Oostzaan openen. In de praktijk vragen de meeste banken in Oostzaan wel de toestemming van de ouders.

Bankrekening openen kind Oostzaan

Omdat uw kind via die bankrekening bij ING bank de kans krijgt om geld te leren beheren, krijgt het een eigen bankpas van ING bank. Ook mobiel bankieren of met pc bankieren via online bankieren van ING bank horen dan tot de mogelijkheden. Daar horen dan wel de nodige beperkingen bij. Er bestaat een plafondbedrag per dag en per maand voor het afhalen van geld in Oostzaan bij ING bank.
Ook op overschrijvingen tussen spaarrekening en zichtrekening staat een limiet bij ING bank. U kunt een oogje in het zeil houden via online bankieren van ING bank, maar het is wel de bedoeling dat u uw kind in Oostzaan het nodige vertrouwen schenkt. Uw kind kan niet onder de nullijn gaan bij ING bank, tenzij u daar zelf de toestemming voor geeft en borg voor financiele schulden staat.

Aparte bankrekeningen

Bankrekening openen Oostzaan

De bankrekening van uw kind bij ING bank moet vooral dienen voor het beheer van zakgeld en eventuele extraatjes.

Spaarrekening openen Oostzaan

Als u als ouder voor uw kind wilt sparen bij ING bank, doet u dat beter via een spaarformule van de ING bank. Zo houdt u zelf zo lang mogelijk controle over het geld voor uw kind bij ING bank, tot uw kind genoeg volwassen is om er mee om te gaan.