Hoofdpagina

Iban bic

Iban en bic codes zijn codes die je nodig hebt bij betalingen naar het buitenland. Andersom geldt het natuurlijk ook. Als mensen vanuit het buitenland een betaling naar jou moeten doen, dan hebben de mensen een iban of bic code van jou nodig.

Vaak kan het vinden van de juiste code nogal een gedoe zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere sites waar je makkelijk de iban code of de bic code van een bepaalde rekening of bank kunt vinden.

Hiermee kunnen betalingen sneller en makkelijker gemaakt worden.

Iban code

Iban code, oftewel international bank account number, is een nummer dat gebruikt wordt voor internationale transacties. Door het gebruik van een iban code verloopt een betaling tussen verschillende rekeningen en banken sneller. Een iban code bestaat uit maximaal 34 tekens. Elk land heeft hiervoor een vaste lengte. Een iban bestaat in ieder geval uit een landcode (2 letters), een controlegetal (ook 2 letters), en een nationaal rekeningnummer (lengte kan verschillen).

Bic code

Een bic code is iets anders dan een iban code, hierover zijn mensen nogal eens in de was. Waar een iban code een nummer is voor een specifieke bankrekening is een bic code een code die gebruikt wordt om een bank te kunnen identificeren. Een bic code staat voor bank identifier code. Met een bic code kan tijdens buitenlande betalingen de bank dus geïdentificeerd worden. Vroeger werd de naam swift ook wel voor bic gebruikt. Een bic code bestaat uit 8 of 11 alfanumerieke tekens. Als een code 8 tekens heeft, dan worden er vaak 3 x-en gebruikt om er toch 11 van te maken.

Iban bic

Het International Bank Account Number (IBAN) en de Bank Identifier Code (BIC) zijn allebei verplicht bij internationaal betalen.

Het Iban nummer vinden is soms lastig. Hier wordt helder uitgelegd hoe het werkt.

IBAN BIC nummer berekenen

Bij het internationaal betalen heb je Iban en Bic nodig. Het IBAN BIC nummer berekenen wordt uitgelegd op deze website.

Betaald parkeren

Je kan je parkeerkaart kopen via mobiele telefoon. Het te betalen parkeer bedrag wordt afgeschreven via de aanbieder van jouw telefoon abonnement.

Je kan veilig betalen met een Nokia mobiele telefoon, maar ook online Iphone betalingen zijn veilig uit te voeren.